montaj parchet-usi | Tamplarie pvc | Recomandari | Noutati | Design interior | Imagini foto | Deviz online





cosina             Home | Amenajari | Parchet | Usi de interior | Parteneri | Servicii | Contact

Stil

Eleganta

Confort

080085_medium.jpg

cosina1.jpg

parchet-laminat.jpg

palisander.jpg

Pentru o locuinta moderna

monilier modernA fi in pas cu moda poate reprezenta uneori un efort descuranjant, presupunand  a merge la cumparaturi de cel putin doua ori pe saptamana. Intotdeuna apar lucruri noi, piese de ultima ora, iar culorile si stilul se schimba si ele de la an la an, impunand modernizarea designului locuintelor dvs. Reambientarea spatiului reprezinta de cele mai multe ori o aventura costisitoare, insa exista cateva "trucuri" la care puteti apela pentru a va economisi banii, timpul si energia. Tot ce va trebuie este putina rabdare, un strop de creativitate si o camera pe care sa puteti experimenta.

 

Porniti de la culori

Cand vine vorba despre designul interior unul dintre cele mai importante elemente il reprezinta culoarea. Intr-o camera culoarea este redata de pereti, de accente si de mobila. Exista o paleta larga de nuante din care puteti alege ceea ce credeti ca vi se potriveste. O modalitate de a fi in pas cu moda este aceea de a alege schema de culori care a fost populara cativa ani la rand. Cu cat o culoare a fost la moda mai mult timp cu atat exista sanse mai mari ca ea sa ramana actuala. Asigurati-va, de asemenea, ca ati ales o culoare care poate fi combinata cu o gama larga de alte culori; teoretic orice culoare neutra reprezinta o alegere buna, prin urmare nu va trebui sa schimbati nuanta peretilor ori de cate ori introduceti accente noi.

 

Achizitionati piese de mobilier moderne

Nu toata lumea indrageste stilul contemporan, insa nu este obligatoriu sa va decorati casa in acord cu acest stil pentru a fi la moda. Puteti, in schimb, sa folositi o singura piesa moderna de mobilier, creand astfel un punct focal. In general, piesele de mobilier actuale au linii puternice şi netede, care arata excelent in combinatie cu orice alt stil decorativ.

  

Schimbati accentele

Accentele joaca, de cele mai multe ori, un rol crucial in ambientarea spatiului interior şi reprezinta elementele cele mai usor de schimbat atunci cand doriti sa oferiti incaperii dvs. o noua imagine. Daca utilizati vase ornamentale, sculpturi, lampi, veioze si tablouri ca elemente distinctive, incercati ca numarul acestora sa nu fie foarte mare. Din doua motive. In primul rand, cu cat folositi mai putine accente, cu atat veti avea mai putin de cheltuit atunci cand va hotarati sa le inlocuiti. Si in al doilea rand, prea mult accente sufoca spatial si il fac sa arate dezordonat si obscur.

 

Jonglati cu materialele

Acestea reprezinta modalitati excelente de a conferi camerei dvs un aer modern şi optiuni destul de putin costisitoare, mai ales in cazul in care sunteti inzestrati cu talent si bun gust. Puteti da o noua infatisare pernitelor de pe canapele, folosind broderii in culori vii, atragatoare. De asemenea, schimbarea draperiilor sau a perdelelor reprezinta o modalitate de a schimba aspectul incaperii dumneavoastra.

Stiluri decorative

Stiluri decorative

Cunosterea diferitelor stiluri decorative este esentiala atunci cand doriti sa va amenajati locuinta. Motiv pentru care, in randurile de mai jos, veti gasi o descriere succinta a diferitelor stiluri din designul interior, inclusiv a accesoriilor si culorilor care insotesc in mod traditional fiecare stil in parte.

 

Art Deco - a existat ca stil major in arta europeana inca de la inceputul anilor 1910, fara a avea in schimb acest nume consacrat, nume pe care l-a dobandit in urma expozitiei mondiale din anul 1925, de la Paris, fiind o abreviere pentru "Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes". Se impune atat in design, cat si in arhitectura, moda, arte vizuale, cu precadere in anii 1920-1930 si pana la inceputurile anilor 40, cand incepe treptat sa-si piarda din notorietate. Particularitatile sale au influentat si influenteaza inca stilurile decorative contemporane. Art Deco este un stil geometric si elegant, caracterizat prin accente in oglinda (simetrie), linii stralucitoare in ceea ce priveste mobilierul de lemn, blaturi de sticla si elemente de feronerie (in special crom), precum si culorile vibrante. Fiind, la originea sa, o combinatie intre mai multe stiluri decorative: cubism, modernism, futurism, constructionism si Art Nouveau, ArtDeco, este considerat a fi un stil eclectic, care se adreseaza unui public extravagant, stilat, cu spirit estetic de finete.

 

Art Nouveau - un predecessor al stilului Art Deco, a aparut in Franta, intre anii 1890 si 1910, putand fi considerat un fel de miscare artistica de tranzitie, un preludiu a ceea ce urma sa devina modernismul secolului 20. Este usor de recunoscut datorita liniilor sale curbe, ondulate, care "curg" firesc, fiind pline de ritmuri sincopate. Art Nouveau a promovat consecvent utilizarea extrem de stilizata a motivelor existente in natura, extinzand domeniul "natural" la orice inspirat de viata, de la ierburi marine la muguri florali si de la formele nevertebratelor, ale insectelor in special, la curbele ce se regasesc in feline si pasari rapitoare. Acestui stil ii sunt caracteristice si lampi Tifany.

 

Stilul clasic - aminteste de Grecia antica, mai ales prin folosirea stalpilor si a coloanelor, atat in designul interior, cat si in ceea ce prinveste mobilierul. Margini din marmura ale meselor, tapiseriile/goblenurile si candelabre din cristal reprezinta accentele folosite in stilul clasic. Stilul clasic e caractarizat, prin insasi natura sa, de ampla utilizare a lemnului, mai ales a mobilierului din sufragerii, din lemn de cires si de gorun, dar si de mahon si lemn masiv. Mobilierul din lemn masiv este bogat ornamentat cu motive animale sau mitologice si tapisat in materiale pretioase. Traditia pretinde ca mobilierul de sufragerie sa aiba o vitrina pentru a fi expuse portelanuri si ceramice pretioase, servicii de cristal si argentarie. Apoi, tapiserii si draperii din materiale velurate sau din tesaturi lucioase sau semilucioase, cu dungi, flori sau dintr-o singura culoare.

 

Stilul Colonial - isi are inceputurile in sec. al XVIII-lea, cand un rege suedez, Gustav al III-lea, introduce stilul baroc francez in tara sa, adaptandu-l la traditiile si arhitectura acesteia. Stilul colonial este un stil mai simplu si functional, caracterizat prin alternante de culori luminoase si inchise, dar intrutotul na­turale. Culorile pamantii, obtinute din pigmenti de minerale si plante, precum si albul, galbenul crem, culoarea migdalei, ocru, rosiaticul si marourile ciocolatii, bejurile si verzuiurile sunt specifice paletei colo­ristice dominante. Ca accesorii specifice stilului colonial sunt de retinut: oglinzile plasate pe tavan, lungi şi inguste, cu rama de mahon sau nuc; ceasuri cu picior propriu, inalte, ce reproduceau sunete simple sau imitau celebrul Big Ben. Alte accesorii semnate de acest stil sunt tablourile de tip portret: mai intai pictate de artisti, iar mai apoi inlocuite de fotografii, insa intotdeuna de dimensiuni mari, plasate in living, dining şi holuri, serviciile de masa din portelan chinezesc sau de Bavaria erau elemente de recuzita nelipsite. De asemenea, broderiile deosebite, cu lana policroma pe diferite materiale, alaturi de vase cositorite serveau drept accesorii.

 

Stilul Contemporan - sau modern poate fi considerat un stil confuz, fara trasaturi ferme si greu de diferentiat de alte stiluri de design contemporane. Acest stil se numeste contemporan in primul rand pentru ca a inglobat numai trasaturile de design specifice sfarsitului de secolul XX. El este considerat prin excelenta un stil urban, in care primeaza functionalitatea si simplitatea. Cele mai importante elemente sunt: culorile contrastante, accentele metalice, texturile naturale, lemnul si lumina.